Over Fysio Hoen

Ilja Hoen

Leuk dat u meer te weten wilt komen over Fysio Hoen. Mijn naam is Ilja Hoen en sinds 1 september 2020 heb ik mijn eigen fysio- en manuele therapiepraktijk in Terherne. Daarvoor had ik ruim elf jaar een eigen fysio- en manuele therapiepraktijk in het Utrechtste Maarssen. Deze praktijk kende acht medewerkers, die elk hun eigen specialisaties hebben, net als ik. Als zeilliefhebber met Friese roots – ik groeide op in Heerenveen – lonkte het Friese water. Ik verkocht mijn praktijk en verhuisde naar Terherne.

Mensen vrolijk de deur uit zien gaan, nadat ze soms jaren met klachten rond hebben gelopen; daar doe ik het allemaal voor. Vaak zie je binnen één of twee behandelingen al duidelijke verbetering. Het duurt soms jaren voordat mensen de stap zetten om voor een behandeling naar een fysio- of manuele therapeut te gaan. Wanneer zij dan verlichting van hun klachten ervaren, kan dat levens veranderen.

Na de basisopleiding fysiotherapie heb ik mij door de jaren heen op verschillende vlakken gespecialiseerd. Ik volgde onder andere een master manuele therapie (wat in de volksmond ook wel ‘kraken’ wordt genoemd) en een master kaakfysiotherapie.

Mijn specialisaties zijn dus met name op het gebied van hoofd-, nek-, schouder-, kaak-, en lage rugklachten.

Ik werk echter allround, dus ook voor andere klachten kan men bij mij terecht. Mijn cliënten worden vaak doorverwezen door een huisarts of tandarts, maar noodzakelijk is dat niet.

It’s all in our hands

Het komt heel vaak voor dat hoofdpijn vanuit de kaak of de nek komt, bijvoorbeeld omdat men een verkeerde houding aanneemt. In het menselijk lichaam houdt het één verband met het ander. Het is voor ons als fysiotherapeuten om uit te vinden waar een klacht nou precies vandaan komt. We gebruiken onze handen als gereedschap om vervolgens de oorzaak van de pijn aan te pakken. Ik gebruik dan ook graag een quote van Nelson Mandela als slogan: ‘It’s all in our hands’. Het is in jouw handen of je de keuze maakt om je klachten aan te gaan pakken. Je legt je kwetsbare plek vervolgens letterlijk in mijn handen.

Helder en transparant

Communicatie is in mijn werk enorm belangrijk. Voordat ik tot behandelen overga neem ik eerst een anamnese af om er achter te komen wat de klachten precies zijn en hoe die klachten zijn ontstaan. Door goed te luisteren en te kijken wordt vervolgens het vervolg van de behandeling bepaald. Ik leg tijdens een behandeling stap voor stap uit waar ik mee bezig ben. Het is jouw lichaam, daarom heb je het recht om te weten wat ik doe en waarom ik dat doe.

Loop je rond met pijnklachten en ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen?

Maak dan een afspraak om langs te komen in mijn praktijk aan It Harspit 3 in Terherne.
Mail naar ilja@fysiohoen.nl of bel naar 06-82949172.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?