Nieuwsbrief no. 4

Geachte lezer,

In Amersfoort heb ik op de University of Physiotherapy  in juni/juli de vier daagse masterclass hoofdpijn, duizeligheid (BPPD) en orofaciale (kaak) pijn gevolgd. Hieronder leest u een samenvatting van de cursus.

Hoofdpijn, duizeligheid en orofaciale pijn komen vaak samen voor. In toenemende mate richt de manueel therapeut en orofaciale therapeut zich op patiënten met deze klachten. De Expert Topic cervico-cephaal (neurologie van de nek) geeft een verbreding en een verdieping van de verschillende behandelindicaties voor de cervico-cephale regio voor manueel therapeuten (MT) en orofaciale therapeuten (OT). Zo wordt het voor de MT en OT mogelijk om kennis en diagnostiek breder in te zetten bij patiënten met hoofdpijn, nekpijn, duizeligheid en orofaciale pijn.

De cursus geeft verdieping op de stof die nu in master manuele therapie en orofaciale therapie wordt aangeboden. De verdieping wordt gerealiseerd door het aanbieden van een practicum anatomie cervico-cephaal (onder andere met de digitale snijtafel), het geven van informatie over recente wetenschappelijke ontwikkelingen binnen het kennisgebied en pathofysiologische verklaringsmodellen. Daarnaast werd de complexe diagnostiek besproken en therapeutische vaardigheden werden geoefend.

Met het afronden van deze masterclass is de licentie behaald.

Hartelijke groet,

Ilja Hoen

Kijk voor meer informatie op www.fysiohoen.nl of 

maak direct een afspraak via ilja@fysiohoen.nl  of 

bel met Ilja Hoen op 06-82949172 II  0566-727353    

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *