Behandelingen

Fysio Hoen is een allround fysiotherapiepraktijk waar u ook terecht kunt voor kaakfysiotherapie en manuele therapie. Fysio Hoen is gespecialiseerd op het gebied van pijn aan het hoofd, nek, kaak, schouder en de lage rug.

Behandelingen

Onze behandelingen

Alle behandelingen bij Fysio Hoen zijn gericht op het aanpakken van de oorzaak van de pijnklachten. Voorafgaand aan een behandeling wordt eerst een anamnese afgenomen om te kijken waar de pijn vandaan komt, en hoe die het beste te behandelen is.

Tijdens een behandeling wordt helder gecommuniceerd over wat we doen, en waarom we dat doen. Dit vinden we belangrijk. Je legt immers jouw lichaam in onze handen. Dan is het goed om te weten wat we daarmee doen.

Kaak fysio

Kaak fysiotherapie

Kaakfysiotherapie, of ook wel orofaciaaltherapie, is gericht op problemen met de spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. Er zijn verschillende klachten die behandeld kunnen worden door middel van kaakfysiotherapie. Hierbij valt te denken aan tinnitus (oorsuizen), duizeligheidsklachten, specifieke zenuwaandoeningen en klachten als knarsentanden in de slaap. Als kaakfysiotherapeut werkt Fysio Hoen nauw samen met huisartsen, tandartsen, mondhygiënisten, orthodontisten en overige specialisten op het gebied van de kaak en het gebit.

Fysiotherapie

Bij klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen is fysiotherapie een goede behandelmethode. Fysiotherapie is gericht op het verminderen van pijn en het beter laten functioneren van het lichaam. Dit kan door middel van verschillende behandelingen, oefeningen en het aanbrengen van ondersteunende hulpmiddelen. Vaak worden er in korte tijd al flinke resultaten geboekt. Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk.

Fysiotherapie
Fysiotherapie

Manuele Fysiotherapie

Bij manuele therapie worden blokkades in de gewrichten van o.a. de armen, benen en de wervelkolom opgespoord en behandeld. In de volksmond wordt een manueel therapeut wel een ‘kraker’ genoemd. Na een behandeling wordt vaak direct het effect merkbaar. Men ervaart meer bewegingsvrijheid en een directe afname van de pijn. In veel gevallen is de pijn zelfs verdwenen na de behandeling.